Sammanfattning Samos i Januari

Ja hur var Samos i Januari så här i efterhand när man har kommit till Sverige och vardagen kommit igång.
Fantastisk skulle jag säga. Kanske inte från ett objektiv synsätt för det som gjorde Januari veckan så fantastisk är de människor vi känner. Nu hade vi möjlighet att sitta ner och prata, besöka deras hem. När säsongen kickar igång jobbar dom så hårt, det gör dom visserligen nu också men mer med fiske och när turister är på plats så gäller det att ge dom deras bästa upplevelse så dom får den bästa semestern, utflykten eller middagen dom haft så dom återkommer och då finns det inte så mycket tid över till annat.
 
Jag vågar nog påstå att den glädjen man får som turist när man åker ut på en riktigt bra båttur, sätter sig restaurang och får bra service eller på en bar för en drink, den förnöjdsamhet man då känner det är den glädjen dessa människor sprider en vardag i januari. Det är inte fejk, det är inte tillgjort det är en bit av deras vardag som dom ger till er oavsett om dom är er servitris eller om ni åker på en båt med dom och jag har lyckan att kalla dessa för mina vänner.
 
Vädret då? Ja vädergudarna kunde inte bestämma sig huruvida det skulle vara sommar, vår, höst eller vinter. Packa ner ett ombyte för varje årstid är mitt tips. Det är egentligen perfekt, när det är sol så går man ut och gör det som skall göras ute, när det regnar och blåser myser man inomhus. Grekland fungerar att åka till året om skulle jag vilja påstå.
(null)
Måla på katthemmet på sommaren...
(null)
Slappa på katthemmet på vintern...

Kommentarer:

1 Kristina Elfström-Johansson:

Hej , vi har åkt med Kapten Yiannis till Samiupolia. Där vi fick bada och sola i ungefär 1 timme, för att därefter åka till en annan ö (kommer inte ihåg namnet) där vi åt god mat, dryck och dansade. Vi har fått höra att ingen bor på Samiupolia, men förstår på din berättelse att det bor åtminstone en person där och att kapten Yiannis har sina getter där. Vi uppfattade att det var på den ö som jag inte kommer i håg namnet på som han har sina getter. Alltid bra att få rätt info från dig som känner Yiannis och Elisabeth. Vill även tacka för att du delar med dig av ert liv på bästa grekiska ön.

Svar: Det stämmer man åker vidare till Tsopela. Där brukar man dansa och äta lunch som dom lagar till. Samiupolia är den som har den jättefina sandstranden. Förr i tiden bodde det två familjer på Samiupolia men nu är det bara en person som bor där med två kissemissar, hund, massa höns och alla getterna då som han tar hand om. Tack för att du kommenterade. Det är kul att se att nån läser om allt det tokiga men roliga som händer på bästa ön =)
Apartment Aristocats

Kommentera här: