Kristi himmelsfärd och Norges Nationaldag.

Den 17e maj var i år inte bara Norges nationaldag utan även Kristi himmelsfärd här i Grekland. Dagen började tidigt redan klockan 6.30 var jag uppe för klockan 8 skulle båten ta oss till Samiopoula där det årliga firandet av Kristi himmelsfärd tar vid. Samiopoula är en fantastiskt vacker ö med en sandstrand som man kan tro är stulen från nån Karibisk ö. Under vanliga dagar kan man med Kapten Jiannis och Elisabeth åka hit med båttur och man blir serverad både mat och massa skratt. Vid 10 tiden åker man och man är tillbaka runt 16.30 om jag inte minns fel. Ett underbart sätt att fördriva en dag i ren Robinson Kruse stil.
 
Just denna dagen var oerhört varm, mycket varmare än det borde vara den här tiden. Vad är det som händer med klimatet? Vi släckte vår törst med lite Prosecco vid 10 tiden, jag menare det är ju ändå Norges nationaldag OCH kristi himmelsfärd. Jortin (Nu vet jag inte hur det skrivs bara hur det uttalas) var snart klar. Detta är en gryta som görs vid speciella tillfällen både get och kikärtor finns i den med massa annat sen får den koka i nått dygn. 
 
Prästen höll mässa i kyrkan och komm sedan ner för att få lite mat, det var grillad fisk, räkor, kött, sallader, bröd och massa, massa mer. Så gott men det är risk för att man rullar fram sedan. 
 
Kyrkan på Samiopula
 
Norge fint på båten
 
Grillad nyfångad fisk
 
Prästen var hungrig.
 
Så vansinnigt vackert.
 
Alla njöt, gamla och unga.
 
Jorti..
 
 

Kommentera här: