Dagen D - Kontraktskrivning!

Då var dagen här. Idag blev lägenheten officiellt min =) 
Jag skulle möta säljaren kl 10 på morgonen inne i Samos Town, väl där går vi till banken för att ordna med överföringen av pengarna. Jag min klant däremot tänkte inte på att ha med mig passet, och utan pass kan man inte göra någonting, så det var bara att vända och åka tillbaka till Pythagorion för att hämta det. Pengarna överfördes, sen till notariern för att skriva kontrakten, han satt som vanligt och rökte bland alla sina papper =) 
 
Allt var okey, inga konstigheter. Pappret skrevs på som i Sverige på varje sida och sen skulle det kopieras, en till elverket, en annan till ett annat elverk? Orginalet sparar notariern. 
 
                       
Den mycket underlige notariern.                                     Mitt kontrakt!
 
 
Sen iväg för att göra ytterligare två kopior, en skulle till byn Chora där "registration office of property" ligger. Efter kopierandet så drog vi till elverket (typ?) där vi gjorde så att elen skulle startas i min lägenhet, det är tydligen olagligt kopplad hit från säljarens andra lägenhet som ligger vägg i vägg...Detta ska dom tydligen komma och ordna i morgon, jag tror inte på det utan dom kommer säkert nästa vecka. Sen iväg för att starta ett el abbonemang i mitt namn så jag kan få räkningar. När vi sitter där och ska fixa el kontraktet ja då ringer några gubbar som skule leverera min nya tvättmaskin, jag hade dock bett dom ringa en timma innan dom skulle komma men det gjorde dom inte så det blev att kasta sig på vespan och åka hem. Där stod dessa två stackars gubbarna i 35 graders värme och väntade på mig. Men vilken lycka att kunna tvätta. passade på att skruva upp takduschen också så nu är snart allt klart, ska bara få hit IKEA grejerna.
 
 
 

Jakten på T-Röd

Jakten på T-Röd

Jag hade bestämt att jag skulle måla badrummet som jag skrivit innan och även köksluckorna. Kakelfärgen tog jag med från Sverige eftersom den är såpass speciell och jag var inte säker på att det skulle finnas. T-Röd fick däremot inte plats men det gjorde inte så mycket för T-Röd finns väll överallt liksom... Men nä! Det gör det inte! Jag åkte till järnaffär efter järnaffär, målaraffär efter målaraffär och frågade och dom såg frågande tillbaka på mig... Jag fick förslag på allt från aceton till lacknafta och till konstiga procedurer och allt skulle resultera i att det blir en liten fet hinna kvar på kaklet eller liknande. Kakel måste vara väldigt rent när man ska måla det. Frågade också efter ethanol vilket T-Röd innehåller till 90% men alla bara skakade på huvudet. Började kolla upp andra alternativ bland annat målarskoda som är natriumkarbonad på grekiska heter det ανθρακικό νάτριο och det borde finnas. Jag åker runt och frågar igen på olika supermarkets men får för det mesta huvudskakningar. Tillslut i en supermarket mitt i ingenstans mellan Pythagorion och Samos Town får jag ett "Ne" ("Ja" på grekiska) jag blev så glad att jag kramade om tjejen hahaha sen bad hon någon ansvarig visa mig vart det fanns och denna ansvariga tittade allvarligt på mig och undrade vad jag skulle ha det till för man säljer inte det till vem som helst. Jag förklarade vad jag skulle göra och då var det okey. Hon påpekade flera gånger hur starkt och farligt detta medel var och om man får det på huden så måste man tvätta noga, när jag så tog upp en flaska så visade sig den vara trasig så jag fick all vätska på benen hahahaha
Men nu är det målat och klart, jag tror att det blev bra...

För att göra ett kontrakt måste man ha ett "kontrakt"

Idag var det dags att sätta fart med den grekiska byråkratin igen... Jag mötte upp säljaren i Samos Town där vi gick till notariern med alla hans miljoner papper.... Han skrev ut ett nytt papper, ett typ av kontrakt som visar hur pengarna ska överföras till säljaren. Detta pappret tog vi sedan till Banken och där skulle en check skrivas ut, samtidigt hade jag med min deklaration och folkbokföring översatt till engelska (du kan läsa mer om det här http://apartmentaristocats.blogg.se/2016/june/grekiskt-bankonto-du-kan-skicka-dit-pengar-men-inte-ta-ut-dom.html) Dessa papper som var sååååå viktiga slängdes i en hög med andra papper och försvann troligtvis någonstans, inte en kotte tittade på dom. Däremot så beställdes nu mitt bankort och det ska komma inom 10 dagar sägs det... Väl klara på banken går vi till Eforia (skatteverket) upp en trappa för nån stämpel på papprena, ner en trappa för en annan stämpel, gå 3meter till sidan för en ny koll på papprena och nån stämpel och sen tvärs över rummet där någon kollar att alla stämplar är okey och att checken är okey sen en stämpel till... Sen måste vi gå tillbaka till notariern som kollar att allt är okey och sen skriver han in i datorn att checken kommer från mitt konto, till säljarens konto... och den här nostalgiska bankboken jag fick den är tydligen väldigt viktigt för hela tiden frågar dom efter den och på banken skrivs alla dina transaktioner in i den via en maskin???  
 
      
Mr Notarie....                                    Papper...                        Mer papper....
 
 
Sen när notariern var klar var jag ännu en gång tvungen att gå tillbaka till banken för att få acess till internetbanken, dom har faktiskt en iphone app tro det eller ej, men den får man inte tillgång till på engång utan vid midnatt, då ska man logga in med namn (man får en sifferkod) och skapa ett eget password, när jag frågade om HUR jag skapar det så suckade bara kvinnan på banken och ryckte på axlarna... Efter några hetsiga diskussioner så orkade hon visa att man tydligen var tvungen logga in med dator, för att sen "register as a new customer" och där välja sin kod man sedan använder i mobil appen...
- VAR DET SÅ JÄKLA SVÅRT ATT FÖRKLARA???
 
Nåja nästa vecka ska jag få hämta mitt kort... I morgon är det dags att börja måla....