Lägenhetsvisning.

"Gud" familjen hade rest hem. Jag var ensam. Det hade redan blivit tisdag. Jag satt och vilade mig på Summertimebar och tittade på när några grekiska kommunal arbetare fixade vägen... ett mycket märkligt upplägg men det är en annan historia. 
 
Jag kom ihåg bilden på tillsalu skylten för lägenheten och bestämde mig för att ringa. En man som presenterar sig som Mannolis svarar och säger att han kan vara i Pythagorion om ungefär en timma. Vi möts utanför huset och det visar sig inte vara en lägenhet bara utan 3 stycken, två små på och en stor liknande en vindsvåning, dom är inte helt klara men det skulle dom kunna bli på en 20 dagar (i Grekland betyder det att man får gångra dom dagarna med 4) När jag tittat ett tag säger Mannolis till mig, jag ska visa dig en riktigt bra deal, bättre än dom här... och det vet ju alla att när någon säger så då är det nått skumt eller hur? 
 
Vi går till huset brevid och han låser upp till en lägenhet som jag bara känner "wow det här är ju vad jag letat efter" när jag kliver in. Man kliver in i ett vardagsum som har en utgång till den 7 meter stora terassen och utsikt över hamnen. Ett relativt stort sovrum och sen det klassiska lilla köks pentryt. Hyfsat stort badrum. Jag bjuds på kaffe och vi sitter och pratar i minst 1 1/2 timma om allt möjligt och när det är dags för mig att gå så vet jag till och med vad hans barnbarn heter, jag lämnar lägenheten med huvudet fullt av tankar och famnen full av olivolja, det propsade han på att jag skulle ha, han har nämligen en ekologisk odling där han odlar massa olika saker allt rent från besprutning. I allt som sagts bestämdes det att Eric som skulle komma ned på söndagen också skulle komma och kolla på lägenheten innan vi bestämmde oss.
 
Under kvällen kunde jag inte greppa mina tankar. Det hela var så.... vad ska man säga.... osvenskt? Jag tänkte tanken att "Shit vad han försökte snacka omkull mig och allt han sa lät ju så bra" och låter det för bra för att vara sant så är det ju det... eller? 
 
På lägenhetsvisningar i grekland då får man olivolja...
 

Kommentera här: