14 januari - Framme

Det var spännande att landa i januari. Allt var så grönt! Samos är ju känt som den gröna ön men att grönt kunde ha så många nyanser det visste jag inte. Det var uppehåll men så rått i luften, sån där kyla som kryper innanför huden. 
(null)

 

(null)   

På terassen hade saker blåst omkull trots att dom stod stadigt, vinden är sannerligen hård här. Några fåglar hade flyttat in i skjulet på terassen där tvättmaskin står, fjädrar och bajs överallt.... Så det var bara att storstäda. 
 
Efter att städat av begav vi oss ner till byn för en matbit, så tomt, så tyst, det kändes som att man gjorde nått förbjudet när man gick där. El Corall hade öppet och de få männen som satt där såg ut som fågelholkar när vi klev in -turister i januari? 

Efter lite mat i magen vandrade vi bort på hamnen och hamnade på ostria där några vänner satt. Med en vedeldad kamin inomhus höll man den råa kylan utomhus borta och en oerhörd värme spred sig inomhus, kastanjer rostades ovanpå kaminen. Har ni ätit rostade kastanjer? Magiskt gott! Smakar som popcorn men konsistens av en kyckling. 

(null)

Efter några timmar i den sköna värmen begav vi oss hemåt i den kyliga natten och jag är sannerligen glad för att jag tagit med inte bara ett utan två värmeelement hit ner för det behövs. 

Kommentera här: